Skip to main content

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel de verschillende lichaamsweefsels hun optimale beweeglijkheid te geven. - Alles in het lichaam beweegt, niet alleen de wervelkolom en het bewegingsapparaat maar ook onze organen, bloedvaten en zenuwen. Als ergens in het lichaam de beweeglijkheid tekort schiet dan kan dat zich uiten in verschillende klachten. Er kan een probleem ontstaan in het bewegingsapparaat, in het verteringssysteem, het voortplantingssysteem, het nier-blaassysteem- of het hart-longsysteem.

Als osteopaat kan ik je helpen met klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen bekkenklachten, rugklachten of nekklachten. Ook bij prikkelbare darmsyndroom, incontinentieklachten, duizeligheid of stress gerelateerde klachten kan osteopathie een belangrijke bijdrage leveren aan herstel.

Bij baby's en kinderen zien we goede resultaten bij darmkrampjes, voorkeurshouding, reflux, veel huilen, of problemen met de motoriek.

Voor een complete lijst van indicaties voor osteopathie zie  het kopje "problemen".

Bewegingsverlies is vaak de oorzaak van pijn of spanning in hoofd, nek, rug, gewrichten, buik of borstkas. Daarnaast spelen stijfheid of pijnklachten vaak een rol als je weinig energie hebt, niet lekker in je vel zit of last hebt van vermoeidheid.

Met (zachte) manipulaties op verschillende niveaus stimuleert een osteopaat de het lichaam om  gezond te worden of te blijven. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van pijn of spanning kun je klachten blijvend  verhelpen.

Een osteopaat werkt uitsluitend met de handen en maakt soepel wat soepel moet zijn. Zo wordt de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam hersteld.

Bij een osteopatische behandeling gaan we op zoek naar de oorzaak van klachten, die vaak te vinden zijn op andere plekken dan waar je symptomen ervaart.

In een filmpje van ongeveer 15 minuten wordt osteopathie vanuit verschillende invalshoeken belicht.